HISTÒRIA

HISTÒRIA DEL C.E. EL BRULL

El 28/06/1994 va ser redactada l’acta de constitució de l’entitat esportiva “CLUB ESPORTIU BRULL-MONTANYÀ”, essent inscrita amb el núm. 8441 davant la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. L’entitat va ser domiciliada al c/ Grancés Carbonell, 45-48 de Barcelona, essent presidida pel Sr. Rafael Coderch. El Club va néixer de la voluntat de diferents joves del Brull que juntament amb amics de la població veïna de Seva i la Urbanització del Montanyà van creure oportú crear un nou equip de Futbol que els permetés competir en el marc de la Federació Catalana de Futbol. La fundació d’aquesta entitat va ser la suma de la participació de diferents persones que aportaren el seu esforç per la posada en funcionament del Club. Gent com el president Sr. Coderch (president fundador), Sr. Vivas (pare Edu Vivas), Sr. Blay (Vice-president), Toni Casals i SenyoraCarles Gargallo, i molts més … que juntament amb la participació molt activa de les famílies del Brull com els Germans de “la Sala”, Germans Colomé, Germans Medina, Germans Framis, Tito Figarolas … feren possible la primera participació de la història d’un club del Brull en una competició Oficial organitzada per la Federació Catalana de Futbol.

El Club debutà la temp. 94/95, jugant ja els seus partits a les Instal·lacions Esportives de l’Hotel el Montanyà. Del primer equip de Futbol del Brull destacava la participació del porter de 19 anys “Anton” (vingut del Vic) i del davanter “Lalo” (exjugador de 2ona divisió),  juntament amb grans mites del nostre club com els Germans Sala, els Germans Colomé, els Germans Framís, Meidna, Victor, Vivas, Figarolas … els quals després de més d’un decenni continuen participant activament de l’entitat.

Per altra banda, les primeres llistes d’afeccionats de l’entitat, reflectien ja a l’any 94 la xifra de 40 socis.

Així, l’equip disputà 5 temporades (de la 94/95 a la 99/00), realitzant partits memorables i acabant sempre la lliga en una posició intermitja de la Calssificació de Tercera Reginal, categoria on milita des de la seva fundació.

Va ser la temporada 99/00, on es va produir el primer canvi generacional important a la nostra entitat, on diferents jugadors fundadors veïns de Seva i El Montayà, “penjaren les botes” donant pas a les noves generacions de joves de la vila del Brull, que juntament amb els jugadors fundadors restants donaren un nou impuls al club, formalitzant-se en l’Assamblea celebrada el12/12/99 la nova denominació de l’entitat com a “CLUB ESPORTIU EL BRULL”, traslladant-se el seu domicili social a la Plaça de l’Església (s/n) del Brull i vinculant-se així l’entitat de manera exclusiva al municipi del Brull. Aquesta nova etapa és presidida pel Sr. Ramon Sala, que juntament amb d’altres jugadors fundadors de l’entitat composen la nova Junta Directiva del Club. És a partir d’aquest moment que el Club es cohesiona de forma definitiva, consolidant-se com a una entitat ferma amb voluntat d’esdevenir un referent esportiu per la vila del Brull.

La temporada 98/99 es formalitzaren els primers carnets de soci amb l’emissió de 40 carnets, arribant a la darrera entrega, la temp. 04/05, amb un cens de 76 socis. L’increment i consolidació de la massa social del Club ha anat acompanyada de l’entrada a l’equip de noves generacions de jugadors que gràcies a la seva qualitat i joventut han fet possible que el club hagi aconseguit una progressió constant en els seus resultats esportius: temp. 99/00 11è classificat, temp. 00/01 9è classificat, temp. 01/02 6è classificat, temp. 02/03 5è classificat, temp.03/04 SUBCAMPIÓ, jugant per primera vegada a la seva història la promoció d’Ascens a la 2ona Regional.

Així també, l’hivern de l’any 1999 és quan amb el Disseny realitzat per David Clos es crea l’escut de l’entitat, que fins aquell moment lluïa a la seva samarreta l’escut del municipi. El disseny de l’escut recull el Drac de l’escut de la Vila del Brull sobre el color taronja de la nostra samarreta, acompanyat de les Quatre Barres del noste país i la Creu de Sant Jordi com a símbol de lluita, entrega i esforç envers els nostres colors.

Per altra banda, el 1/10/01 (temp. 01/02) va néixer una nova Secció al Club, constituint-se l’equip de Futbol Sala participant de la Competició organitzada pel Consell Esportiu d’Osona, el qual en la seva 3era temporada (Temp. 03/04) va aconseguir el PRIMER TÍTOL ESPORTIU per l’entitat, que li permet participar en la primera divisió del Futbol Sala Comarcal.

Durant la història del nostre club, aquest ha gaudit de nombroses experiències com la disputa de partits amb la Selecció Nacional de Tunisia, l’Albacete de 1era Divisió, amb combinats formats per jugadors del “Barça B”, així com la realització de l’Stage a la població de Rialp durant 6 temporades consecutives.

Un altre fet destacable ha estat la creació de la pàgina WEB OFICIAL del Club, la qual desde l’any 2001, informa puntualment a tots els nostres aficionats i jugadors dels esdeveniments de l’entitat.

Aquesta llarga història ha portat el nostre club ha celebrar el passat 12/06/04 el 10è aniversari organitzant un torneig de futbol a les instal·lacions de l’Hotel del Montanyà, obert a la participació de totes les persones que han tingut una vinculació amb la nostra Entitat al llarg dels 10 anys d’història. La competició va aglutinar més de 40 persones, composades per jugadors, ex-jugadors, ex-directius, socis i afeccionats. Posteriorment, va tenir lloc el “Sopar de Celebració” al Restaurant el Castell que convocà una setantena de persones i serví per homenatjar tant a les persones com les entitats que han fet possible l’existència del nostre club al llarg de la seva història, lliurant-se diferents trofeus commemoratius, així com un obsequi amb el logotip del 10è aniversari a tots els assistents a l’esdeveniment.

La perspectiva dels anys, ens fa adonar com hem construït una Entitat forta, amb voluntat de ser i fonamentada amb la il·lusió i orgull de defensar un sentiment que és únicament nostre, que ha de servir a les noves generacions de referent per defensar amb responsabilitat l’herència de tanta gent que amb el seu esforç ha convertit un somni en realitat.

C.E. EL BRULL PER SEMPRE !

Desembre de 2004

La Junta Directiva.

A %d bloguers els agrada això: